Bejan Nicolae

DATA NASTERII: 01 Octombrie, 1933
DATA DECESULUI: 23 Ianuarie, 2022
LOCALITATE: Comanesti, Bacau

Biografie

Nicolae Bejan, cunoscut sub numele de ‘Sile’ a venit pe lume pe data de 01.10.1933, in comuna Brețcu, judetul Covasna , din părinții Elena  si Nicolae, intr-o familie cu 7 copii (2 baieti si 5 fete).

Sile a petrecut copilaria în Brețcu, jud. Covasna dupa care a facut scoala technica in Cimpulung Muscel  urmata de facultatea de minerit si petrol in  București.

In perioada studiilor a cunoscut- o pe viitoarea soție, Elena Turturica si impreuna au avut doi copii, Michaela si Marian.

Dupa terminarea facultatii  Sile a lucrat ca inspector de protectia muncii in Bacău. In anul 1972 a devenit director la mina de carbuni din Comanesti, totodata mutându-se la Comanesti. A petrecut 17 ani in aceasta funcție. 

In 1990 a iesit la pensie, ramanand activ profesional in acelasi domeniu pe care l-a iubit,   prin continuarea lucrului la inchiderea minei din Comanesti si apoi la o cariera de   ghips. Cu aceasta ocazie s-a mutat in Onesti.

In 2014, soția lui, Elena a decedat.

Dupa o perioada de singurătate Sile a cunoscut-o pe doamna Veronica Bors  si au decis sa isi petreaca viata impreuna prin căsătorie.

Sile s-a stins din viata fiind inconjurat de cei iubiți in dimineata zilei de duminica , 23 ianuarie 2022.

 

A lasat in urma o familie îndurerată care ii va  pastra amintirea.

Sile, frate, sot, tata, prieten, coleg, a fost un om care a stiut cum sa vada frumuseata in viata.

Un optimist incorigibil a fost o  inspiratie si a reusit sa ii marcheze pe cei din jur cu frumuseatea si gingașa sufletului lui.

Sile va ramine intotdeauna in inima celor care l-au cunoscut.

 

Serviciul funerar se va desfasura pe data de 25 Ianuarie (Marți) la ora 11.30 dimineata la capela de la biserica Sf Nicolae, Onesti , după care va fi transportat, unde va fi și inmormântat, la cimitirul din Red, Onesti.

 

La revedere si stii ca te-am iubit , Sile, Bazil, Tata- mare !

Cartea de condoleante

Album multimedia

Amintiri