Constanta » MANASTIREA PESTERA A SF. AP. ANDREI

0.0/0
Voteaza aceasta biserica:

Manastirea Pestera a Sf. Ap. Andrei

Manastirea Pestera a Sf. Ap. Andrei

Religia:Ortodox

Hram:Sf. Ap. Andrei (30 noiembrie)

Manastire de calugari cu viata de obste. Manastirea este situata în padurea de lânga localitatea Ion Corvin, jud. Constanta, pe DN 3 la 77 km de Constanta, 20 km. de Ostrov.
Manastirea este construita langa pestera unde Sfantul Andrei, cel dintai chemat la apostolie, fratele Sfantului Apostol Petru, a propovaduit credinta lui Isus Hristos in cetatile dobrogene. Dupa o veche traditie pastrata in analele bisericesti, dar si de catre locuiotorii Dobrogei, Sfantul Apoatol Andrei, sosind in Scythia Minor, Dobrogea de astazi, s-a oprit in satul Cuzgun, astazi Ioan Corvin. La marginea comunei este o padure batrana, care adaposteste doua pesteri ce au servit Sfantului Andrei si celor dimpreuna cu el drept loc de inchinare si odihna. Aceste pesteri au fost folosite ca lacase de cult pentru primii crestini ai Dobrogei convertiti la credinta crestina in Isus Hristos de catre Apostplul Andrei. Dupa calatoria misionara in Scythia Minor, Sfantul Andrei a ajuns in orasul Patra, unde avea sa moara ca martir, fiind rastignit pe o cruce in forma literei X cu capul in jos.
Aici, Sf. Andrei a botezat si a crestinat pe stramosii nostri, a hirotonisit preoti, acesta fiind primul lacas de cult de pe teritoriul tarii noastre si poarta de patrundere a crestinismului în România.
În anul 1920 pestera a fost descoperita de avocatul Jan Dinu din localitatea Adamclisi, aflata in apropiere, si a început amenajarea ei. Greutatile celui de-al doilea razboi momdial au facut ca pestera sa fie data uitarii, abia în 1944 a fost reamenajata si sfintita, de atunci oficiindu-se slujbe. Perioada comunista a facut ca pestera sa treaca iar in uitare, dar in anul 1990 se infiinteaza aici un schit de calugari, incep lucrarile de amenajare, se ridica turla de deasupra pesterii si se construieste un corp de chilii. In anul 2001 se definitiveaza lucrarile bisericii mari, iar pictura interioara se termina in 2006

Judet: Constanta
Localitate: Ion Corvin
search module bottom
Adauga o biserica

Propuneti o noua biserica.

search module bottom

Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket