Constanta » MANASTIREA DERVENT

3.3/3
Voteaza aceasta biserica:

Manastirea Dervent

Manastirea Dervent

Religia:Ortodox

Comuna:Ostrov
Telefon :+40 788 469 406, +40 722 442 471, +40 241. 857877

Adresa de e-mail :manastirea@dervent.ro
Adresa Web (URL) :www.dervent.ro
Preot:Modest Zamfir

Hram:Izvorul Tamaduirii, Sf Gheorghe, Sf Parascheva, Înaltarea Sfintei Cruci
Stil arhitectonic:Traditional

n prezenta comitetului de actiune al Manastirii Dervent, a autoritatilor din Silistra, Ostrov, Calarasi, a clerului din judet (20 de preoti) si a inginerului Sandulescu, precum si a "peste 5000 de credinciosi" în iulie 1936 se punea piatra de temelie a viitoarei biserici.
Desi în 1940, cu ocazia unei vizite canonice în sudul Dobrogei - si la Dervent "singura manastire din sudul Dobrogei"- se preconiza terminarea bisericii în acelasi an, evenimentele istorice au împiedicat acest lucru. În curs de finalizare se aflau în aceeasi vreme, chiliile monahilor si "încaperile care vor adaposti suferinzii".
Biserica este ridicata în stil bizantin, cu trei altare, în care paraclisul din stânga adaposteste Crucea facatoare de minuni si are hramul Înaltarii Sfintei Cruci (14 octombrie) . Aici s-a renuntat la a se sluji întrucât exista deja obiceiul de a se dormi peste noapte la Sfânta Cruce. În mod curent se savârseste Taina Sfântului Maslu sau se citesc dezlegari pentru bolnavi. Paraclisul din dreapta este închinat Sfântului Mare Mucenic Gheorghe (23 aprilie) - unde se slujeste uneori iarna.

Judet: Constanta
Localitate: Galita
search module bottom
Adauga o biserica

Propuneti o noua biserica.

search module bottom

Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket