Caras Severin » BISERICA CATOLICA

0.0/0
Voteaza aceasta biserica:

Biserica Catolica

Biserica Catolica

Religia:Romano-catolic
Comuna:Oravita
Hram:Vizita Sfintei Fecioare Maria la Elisabeta
Stil arhitectonic:Baroc

“Pe aceasta stânca doresc sa-mi zidesc biserica mea”
Istoria zidirii acestei biserici de piatra se bazeaza pe un miracol. Toate lumea se intreaba: „de ce biserica este construita tocmai acolo?” Se spune ca biserica noua urma sa fie zidita pe un loc liber, acolo unde astazi se gaseste o cruce de piatra ortodoxa, în dreptul casei parohiale romano-catolice. Desi materialul de constructie a fost adus la fata locului, acest plan a fost zadarnicit de faptul ca icoana facatoare de minuni a Sfintei Fecioare, fiind scoasa din capela si dusa în casa parohiala, de fiecare data a fost regasita la locul ei. Acest fapt s-ar fi întâmplat timp de o saptamâna si a fost considerat de catre credinciosi un miracol si o dorinta a Sfintei Fecioare ca biserica sa fie construita tot pe stânca, în locul unei capelei de lemn. Astfel se împlinesc înca odata cuvintele Domnului: “si pe aceasta stânca voi zidi biserica Mea. ”
Dupa ce biserica a fost zidita în anul 1777 si a fost sfintita, din voia Domnului de abia în anul 1811, icoana Sfintei Fecioare devine simbolul acestui loc de pelerinaj. În aceasta perioada, pelerinajele s-au înmultit. Pelerinii care dupa un drum lung si obositor, ajung în acest loc privind biserica, traiesc un sentiment deosebit care le inspira încredere, sperante de viata si le da noi puteri.
Hramul acestei biserici este pe data de 2 iulie al fiecarui an, la sarbatoarea romano-catolica „Vizita Sfintei Fecioare Maria la Elisabeta” fiind de fapt aniversarea sfintirii acestui lacas sfânt. Cu ocazia acestei sarbatori, sosesc la Ciclova, chiar cu o zi înainte multi credinciosi pelerini, dar în mod deosebit, croati cunoscuti sub numele de carasoveni. Procesiunile pelerinilor sunt organizate cu câteva zile înainte. Ei sunt grupati pe formatiuni pentru fiecare localitate croata si vin împreuna cu preotii lor. Pelerinajul acestor grupe de carasoveni se face înca de la începuturile acestui loc, numai pe jos.

Judet: Caras Severin
Localitate: Ciclova Montana
search module bottom
Adauga o biserica

Propuneti o noua biserica.

search module bottom

Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket