Valeriu Lazarov

DATA NASTERII: 20 Decembrie, 1935
DATA DECESULUI: 11 August, 2009
LOCALITATE: Barlad, Vaslui
-> Email catre familie & prieteni
-> Adauga o amintire
-> Adauga o poza
-> Contacteaza detinatorul memorialului
-> Printeaza
MEMORIAL PERMANENT
CREAT DE
Elena Pascale, la 16 Aprilie, 2010
MEMORIAL PERMANENT
INFORMEAZA-TI PRIETENII
23148 vizualizari

Memorial etern Valeriu Lazarov

 • La comemorarea celor 6 ani decand nu mai este printre noi, ii transmit pace si odihna sufleteasca.

  Lumanare aprinsa de Florina la 17 August 2015
 • Desi nu ne mai putem bucura de prezenta fizica plina de energie si entuziasm a D-nului Lazarov, el este prezent in lumea Televiziunii sale dragi prin ceea ce a creat si ceea ce a transmis generatiilor urmatoare. Fie ca sufletul sau maret sa se odihneasca in pace invaluit in lumina dumnezeiasca.

  Lumanare aprinsa de Florina la 11 August 2014
 • Un gand bun, pace si liniste sufleteasca ii transmit acolo unde este! Felul sau de a fi este inspiratia noastra de a trai.

  Floare oferita de Florina la 26 Decembrie 2013
 • Sarbatoarea Sfanta a Nasterii Domnului sa lumineze, sa incalzeasca si sa odihneasca sufletul celui care acum se afla intr-un alt spatiu al Universului.

  Floare oferita de Florina la 26 Decembrie 2011
 • Pace sufleteasca si multa lumina pentru un suflet de aur.

  Lumanare aprinsa de Florina la 20 Decembrie 2010


        Lumea divertismentului romanesc a pierdut in august 2009 o personalitate a televiziunii, Valeriu Lazarov. Acest nume a marcat televiziunea de divertisment atat din Romania cat si din Spania fiind producatorul multor emisiuni de succes autohtone („Surpriza, surprize”, „Din dragoste”, „Iarta-ma!”, „Ploaia de stele”, „Academia vedetelor”, „Ciao, Darwin!”), dar si al serialelor „Secretul Mariei”, „Vocea inimii” si „Chiquititas”.

          Valeriu lazarov s-a nascut la Barlad, pe 20 decembrie 1935. A fost atras inca de mic de lumea media dupa ce, la 14 ani, a vizionat si revizionat de mai multe ori filmul „Volga,volga”, visul sau fiind sa devina regizor. Urmatorul pas este admiterea la institutul de Arta teatrala si Cinematografie (IATC) in anul 1953. La terminarea studiilor alege televiziunea cinematografiei , aceasta fiind o decizie pe care nu a regretat-o ulterior niciodata.           

         Devenind regizor al Televiziunii Nationale, Valeriu Lazarov paraseste pentru prima data tara in 1966 cu ocazia participarii la Festivalul International  de Televiziune de la Monte Carlo cu filmul „Omul si camera”. Dupa ce primeste diverse premii internationale reuseste sa plece temporar din tara cu permisiunea autoritatilor romane, ajungand astfel in 1968 in Spania pentru a inregistra 2 emisiuni la postul TVE. Desi primeste cetatenie spaniola in 1972 si este considerat drept „avargandist si inovator”, Lazarov este banuit a fi spion. In acelasi timp, in Romania,devine persona non grata, tradator si este condamnat in lipsa sa la 15 ani de inchisoare.

         Dupa alti 11 ani in Spania, Lazarov il cunoaste pe Silvio Berlusconi si incepe sa lucreze pentru acesta la Canale 5. Cariera sa este in ascensiune si devinde director de productie, presedintele consiliului de administrare si director al centrului de productie Videotime. Tot datorita colaborarii cu Silvio Berlusconi, Lazarov se intoarce in Spania ca director general al Tele5 pana in 1994.

        Valeriu lazarov a fost casatorit de 3 ori, prima sa sotie fiind Elsa Cuban. Desi mariajul lor a durat doar 3 ani, acestia au impreuna un fiu- Valeriu. La 5 ani dupa divort, Lazarov s-a insurat cu actrita americana Didi Sherman (cunoscuta pentru rolul lui Jane din filmul „Tarzan si Jane”) cu care are alti 2 copii, Sergio si Roberto. Din anul 2004 si pana la decesul sau din 2009, Valeriu a fost casatorit cu Augusta, fosta prezentatoare de stiri si realizatoare de emisiuni la TVR.


Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket