Toni Tecuceanu

DATA NASTERII: 13 Ianuarie, 1972
DATA DECESULUI: 05 Ianuarie, 2010
LOCALITATE: Bucuresti
-> Email catre familie & prieteni
-> Adauga o amintire
-> Adauga o poza
-> Contacteaza detinatorul memorialului
-> Printeaza
MEMORIAL PERMANENT
CREAT DE
Elena Pascale, la 19 Aprilie, 2010
MEMORIAL PERMANENT
INFORMEAZA-TI PRIETENII
22816 vizualizari

Memorial etern Toni Tecuceanu

 • Dumnazeu sa-l ierte! Sa ne rugam pentru sufletul lui toti cei care l-au apreciat si l-au iubit. Ne lipsesti mult, Toni Tecuceanu. Condoleante familiei!

  Lumanare aprinsa de Bogdan la 12 Martie 2013
 • DUMNEZEU SA-L IERTE!

  Lumanare aprinsa de Felicia Mirea din Bucuresti la 15 Aprilie 2011
 • Cronica nu va mai fi la fel fara tine!

  Lumanare aprinsa de Andrei la 16 Martie 2011
 • Dumnezeu sa te odihneasca in pace ! Ne este dor de tine. Maine se implineste un an de la disparitia ta :((

  Floare oferita de Irina la 04 Ianuarie 2011
 • Odihneste-n pace , drag Carcotas iubit! Imi pare sincer rau ca nu te vom mai vedea vreodata pe micile ecrane!

  Floare oferita de Barbutoiu din Onesti, Bacau la 03 Noiembrie 2010


     


       Numele actorului Toni Tecuceanu a devenit cunoscut romanilor mai ales dupa decesul sau controversat din 5 ianuarie 2010, datorita unor complicatii ale virusului AH1N1. Totusi in afara de colaborarea sa cu "Cronica Carcotasilor" Toni este un actor care a dat viata multor personaje si care avea inca multe de demonstrat in meseria  pe care si-a ales-o.

       Nascut la data de 13 ianuarie 1972 in Bucuresti, Toni a fost un copil fericit, cu multi prieteni de care isi amintea cu placere, povestind ulterior si pe blogul sau personal despre ei si jocurile copilariei.

       Meseria de actor a fost una pe care a decis sa o urmeze destul de tarziu, dupa ce la terminarea liceului (Liceul de Stiinte ale naturii nr 1) a incercat sa intre la Facultatea de Chimie la insistentele matusei sale, desi visul sau era de a urma Filologie. Nu a reusit la admitere asa ca urmatorul pas a fost inrolarea in armata (la Roman si la Bucuresti), jumatate din aceasta perioada si-a petrecut-o acasa asa cum a declarat actorul pe blogul sau.

       Dupa terminarea armatei a urmat plecarea in Angola (in 1996) intr-o misiune de mentinere a pacii, perioada de 6 luni care a ramas ca una frumoasa in sufletul actorului.La doi ani dupa aceeaa, Toni Tecuceanu si-a gasit in sfarsit vocatia de actor cand a intrat in "Show Biz Talent Agency" de la PRO TV, cand decide si sa urmeze Facultatea de Actorie si din anul 2000 s-a dedicat complet studiului.

       Datorita talentului sau cariera sa a inceput sa prinda forma inca din timpul universitatii cand a inceput sa lucreze ca reporter pentru Radio Romania Actualitati. Totusi Toni nu s-a oprit aici, iar din anul 2004 a inceput sa colaboreze cu diverse emisiuni de divertisemnt ("La bloc"), dar si sa sustina spectacole de stand up comedy sau sa filmeze reclame.

       Un premiu important, care confirma statutul sau de actor si calitatea muncii sale, i-a fost acordat lui Toni Tecuceanu la Gala Tanarului Actor-HOP in anul 2006, premiu pentru cel mai bun actor, rolul "Lomeier" din cadrul spectacolului "Noapte araba",in regia Theodorei Herghelegiu, piesa care a fost jucata pe scena Teatrului Foarte Mic.

       Tot in acest an, Toni a devenit component al echipei "Cronica Carcotasilor" unde interpreteaza, aducand intotdeauna un zambet pe buzele telespectatorilor, personajele Ceausescu, Iliescu, Nastase, Basescu, Vadim, Becali, Dinescu, Teoctist, Tintareanu, Jenei, Ioanitoaia, Lucescu. 

       Tecuceanu poate fi vazut si in ultima productie a regizorului Cristian Mugiu, "Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarasi, frumoasa e viata!", unde a interpretat rolul unui militian.

       Pe langa actorie, Toni mai avea o pasiune: bucataria. Era un gurmand innascut. Invitat la emisiunea "Cireasa de pe tort" acesta a recunoscut ca provenea dintr-o familie de gurmanzi si ca, desi stia sa gateasca, nu avea timp sa se ocupe de aceasta pasiune. Acesta avea si un restaurant si printre preferatele sale se numarau bucataria indiana si cea italiana.

       Toni Tecuceanu va ramane in memoria fanilor, colegilor si al tuturor celor care s-au bucurat de personajele pe care le-a adus la viata cu telentul sau nemarginit, un mare actor care dupa 12 ani de cariera artistica mai avea multe de zis in media romaneasca.

Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket