Tatiana Stepa

DATA NASTERII: 21 Aprilie, 1963
DATA DECESULUI: 07 August, 2009
LOCALITATE: Lupeni, Hunedoara
-> Email catre familie & prieteni
-> Adauga o amintire
-> Adauga o poza
-> Contacteaza detinatorul memorialului
-> Printeaza
MEMORIAL PERMANENT
CREAT DE
Elena Pascale, la 19 Aprilie, 2010
MEMORIAL PERMANENT
INFORMEAZA-TI PRIETENII
25675 vizualizari

Memorial etern Tatiana Stepa

 • Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

  Lumanare aprinsa de Marilena din Bucuresti la 07 August 2014
 • Dumnezeu sa te odihneasca in pace!

  Lumanare aprinsa de Marilena din Bucuresti la 28 August 2012
 • Dumnezeu sa o odihneasca, un suflet ca al Tatianei se poate naste doar odata in viata unui sistem solar..

  Lumanare aprinsa de Mihai Irimia din Manila, Filipine la 28 August 2012
 • Un inger , care a stat o vreme printre noi , si apoi, s-a intors acasa , in Rai.

  Lumanare aprinsa de Todea Ionut la 02 Decembrie 2010
 • AZI CAND APRIND ACEASTA LUMANARE PENTRU O VOCE DE AUR A PLECAT CATRE TINE SI MARELE POET ADRIAN PAUNESCU . INCET INCET VA ADUNATI CU TOTII ACOLO SA CANTATI INGERILOR! VOM VENI CURAND SI NOI SA VA URMARIM ACOLO UNDE INTRAREA VA FI LIBERA.TOTUSI PARCA NE E DOR SI DE VREMURILE CAND NE INGHESUIAM LA COZI PENTRU BILETE SA VA VEDEM ...... DUMNEZEU SA VA ODIHNESCA IN PACE

  Lumanare aprinsa de Adi Vitan la 05 Noiembrie 2010


       

        Tatiana Stepa, una dintre cele mai cunoscute autoare si cantarete de muzica folk din Romania s-a stins din viata pe 7 august 2009, la varsta de 46 de ani, din cauza cancerului de col uterin de care suferea de aproximativ 5 ani.
        Artista s-a nascut pe 21 aprilie 1963 in localitatea Lupeni din judetul Hunedoara. Tatiana a fost inconjurata de muzica inca din frageda copilarie, prima sa aparitie pe scena fiind la gradinita. Avand inclinatii artistice inca de la acea vreme, Tatiana Stepa a urmat cursuri de balet, pian si vioara si s-a concentrat pe aceasta din urma ca instrument principal (a facut vioara 8 ani).

        Au urmat studiile la „Liceul de Arhitectura” unde a luat pentru prima data contact cu muzica folk. Datorita studiilor indelungate de viaora, Tatiana a invatat foarte usor sa cante la chitara.

        Debutul sau artistic a avut loc in anul 1982 pe stadionul din Fagaras cu piesa „Si-am sa-mi fac o doina”. Acest debut a fost in cadrul Cenaclului Flacara, ramanand membru pana in 1985 cand acesta a fost interzis.

        Dupa acesta interdicitie Tatiana lucreaza timp de 11 ani in mina Lupeni si apoi ca tehnoredactor de carte, la Bucuresti.

        Din 1996 a sustinut peste 1000 de concerte pe scenele marilor orase romanesti si internationale (Italia, Franta, Germania, Republica Moldova, Bulgaria). A fost invitata anual la toate marile festivale de muzica folk din tara (Om bun, Folk you, Sighisoara, Falkfest etc).

        Artista desavrsita, Tatiana Stepa, a compus versuri proprii pentru melodiile sale, dar a cantat si versuri ale unor poeti celebri din literatura romana si universala - Federico Garcia Lorca, Esein, Adrian Paunescu, Lucian Blaga, Elena Farago, Ioan Alexandru, Camelia Radulian.

        Tatiana Stepa a lansat pe parcursul carierei sale muzicale trei discuri de autor - "Treisprezece clipe" (4 decembrie 2003), "Copaci fara padure" (dublu CD - 18 octombrie 2007) si "Album de colectie" lansat de Jurnalul National (25 august 2008). Tot in timpul vietii a lansat si o caseta audio - "Singuratate" (1999).

        Dupa moartea sa au fost lansate inca doua discuri ce poarta numele artistei - "Album de colectie" (14 septembrie 2009) si "Cantec pentru prieteni" (15 decembrie 2009).

        Tatiana s-a casatorit la varsta de 18 ani, prea devreme asa cum declara intr-un interviu, dar din acest mariaj esuat a ramas cu ceva unic, singurul sa fiu- Catalin. Desi viata sa artistica si turneele au tinut-o departe de Catalin, relatia sa cu acesta si-a revenit, iar in ultimii ani de viata ai artistei, cei doi au fost mai mult decat mama si fiu, au fost prieteni.

        Tatiana a fost inmormantata pe Aleea Artistilor din cimitirul Bellu in prezenta a doar 150 de persoane, prieteni, colegi si admiratori.


Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket