Stefan Iordache

DATA NASTERII: 03 Februarie, 1941
DATA DECESULUI: 14 Septembrie, 2008
LOCALITATE: Calafat, Dolj
-> Email catre familie & prieteni
-> Adauga o amintire
-> Adauga o poza
-> Contacteaza detinatorul memorialului
-> Printeaza
MEMORIAL PERMANENT
CREAT DE
Elena Pascale, la 25 Mai, 2010
MEMORIAL PERMANENT
INFORMEAZA-TI PRIETENII
15928 vizualizari

Memorial etern Stefan Iordache

 • RIP

  Lumanare aprinsa de Ioana din Bucuresti la 13 Februarie 2016
 • cand am auzit vestea mortii lui m-am gandit cum este posibil ca un om ca el sa se stinga din viata? nu puteam sa mi-l inchipui decat nemuritor... Dumnezeu sa il odihneasca in pace alaturi de sotia sa...

  Floare oferita de Ioana din Bucuresti la 13 Februarie 2016
 • Un strop de lumina pt cel ce ne-a daruit atata din aura sa!

  Lumanare aprinsa de Daniela Drenea din Toscana-Italia la 05 Februarie 2012
 • Din maiestria artei tale, N-ai daruit spre "neuitare" Un vagon de roluri insemnate, Ce vor ramane in "Eternitate". De-aceea eu,depun cu un pios regret, Nu doar,o floare! "UN INTREG BUCHET!" Adio,dar ramai cu noi,MAESTRE !

  Floare oferita de Iulia Iordanescu din Ploiesti la 24 August 2010
 • Dumnezeu sa-l odihneasca, merita !!!!

  Lumanare aprinsa de Dragos din Ploiesti la 26 Mai 2010


       Actorul Stefan Iordache a incetat din viata la varsta de 67 de ani la o clinica din Viena. Artistul a decedat in urma unui stop cardio-respirator survenit pe fondul leucemiei de care suferea.

       Stefan Iordache s-a nascut pe 3 februarie 1941 in Calafat, dar si-a petrecut copilaria in Bucuresti in cartierul Rahova. Elev silitor, Stefan a fost pasionat de matematica si stiinte exacte.  Prima sa alegere a fost medicina, dar dupa ce a picat examenul de admitere la 16 ani, a fost inclus din intamplare in brigada artistica a unei cooperative. Dupa aceasta experienta ia decizia sa urmeze o cariera in teatru, da admiterea la IATC si este admis ultimul. A absolvit sectia de Actorie a institutului printre primii si a avut o cariera de succes pana la sfarsitul vietii.

      Stefan Iordache a fost casatorit cu Michaela Tonitza-Iordache (nepoata pictorului Nicolae tonitza) timp de 40 de ani, dar nu a avut copii.

      Marele actor s-a stins din viata la 14 septembrie 2008, fiind inmormantat cu onoruri militare in comuna Gruiu.

      Stefan Iordache a jucat in peste 25 de filme din 1964- „Strainul” pana in 2007 – „Ticalosii”, iar talentul si daruirea sa au fost recunoscute prin numeroase premii  ( 3 premii ACIN – 1978, 1984, 1989, Premiul UNITER pentru cel mai bun actor si un „Premiu de excelenta in cinematografia romaneasca”.

      Stefan Iordache a mai jucat, de asemenea, pe scenele mai multor teatre, precum Nottara, Teatrul Mic si Teatrul National din Craiova.


Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket