Mircea Albu

DATA NASTERII: 29 Martie, 1955
DATA DECESULUI: 09 Mai, 2010
LOCALITATE: Timisoara, Timis
-> Email catre familie & prieteni
-> Adauga o amintire
-> Adauga o poza
-> Contacteaza detinatorul memorialului
-> Printeaza
MEMORIAL PERMANENT
CREAT DE
Elena Pascale, la 10 Mai, 2010
MEMORIAL PERMANENT
ASCULTA MELODIA DE FUNDAL

INFORMEAZA-TI PRIETENII
17976 vizualizari

Memorial etern Mircea Albu

 • Domn profesor, Dumnezeu sa aiba grija de d-voastra!!!

  Lumanare aprinsa de Pia din Timisoara la 30 Martie 2014
 • Cu adinca durere pe care o am inca in sufletul meu vin sa-ti aduc un buchet de flori la implinirea a doi ani de cind ne-ai parasit. Figura ta plina de bunatate si zimbetul tau le am in fata ochilor mei. Te voi iubi mereu . Cu drag si dor a ta sora Mary

  Floare oferita de Mary Ioan la 09 Mai 2012
 • Scumpul meu fratior,Bunul Dumnezeu sa _ti odihneasca in pace sufletul tau minunat.Fiind mai mare decat tine imi amintesc ziua cind te-ai nascut era o primavara frumoasa si caisii au fost infloriti. Asa ai fost tu printre noi ,ca o floare care a trecut prea repede. Nu te voi uita nici o clipa cit voi trai. cu toata dragoste a ta sora Mary

  Lumanare aprinsa de Mary Ioan la 29 Martie 2012
 • Scumpul meu fratior nu te voi uita niciodata.Zimbetul tau imi este prezent tot timpul inaintea mea. Bunul Dumnezeu sa te odihneasca in pace si sa dea pace si liniste familiei indurerate. Mary

  Lumanare aprinsa de Maria Ioan la 29 Martie 2011
 • Nu ne-a venit sa credem, cand am auzit la T.V.ca a murit ALBONE! Nedrept si mult prea devreme ! Acum, la 6 luni de la trecerea in nefiinta, transmitem familiei condoleante si Dumnezeu sa-l odihneasca. fostii colegi de facultate, Adriana si Dan Cioroaga

  Lumanare aprinsa de Adriana Si Dan Cioroaga la 01 Noiembrie 2010


 

        O alta tragedie loveste sportul romanesc. Mircea Albu, antrenorul echipei de baschet masculin tineret CSS "Bega" Timisoara a decedat pe 9 mai la varsta de 55 ani in urma unui infarct miocardic.

        Tehnicianul a trecut in nefiinta la scurt timp dupa meciul castigat de echipa sa  la turneul final de la Miercurea Ciuc, în semifinalele competitiei, in fata formatiei CSS 4 Bucuresti.

       Mircea Albu a fost student al Universitatii de Vest Timisoara intre anii 1975-1979, continuand intre anii 2006-2008 cu Masterul in Educatie Fizica si Sport, specializare baschet, in cadrul aceleiasi universitati.

      Cariera sa sportiva a fost mereu legata de orasul Timisoara, Mircea fiind jucator de performanta intre anii 1968-1979, la echipele CSS Timisoara, Vointa Timisoara si Universitatea Timisoara.

      Din anul 1990 Mircea Albu a devenit profesor-antrenor la CSS "Bega" Timisoara.

      Valoarea lui Mircea Albu ca antrenor a fost recunoscuta in repetate randuri, acesta fiind onorat de Federatia Romana de baschet pentru rezultatele sale foarte bune la nivel de copii si juniori.In 2008, a fost recompensat de FR Baschet cu distinctia "antrenorul cu cea mai buna selectie la copii si juniori".

        "Este o veste socanta, s-a dus un om la doar 55 de ani, din care vreo 30 de ani i-a petrecut în slujba baschetului. Ieri a fost o tragedie la handbal, cu antrenorul HCM Constanta, Zoran Kurtes, azi e o tragedie in baschet, cu antrenorul echipei CSS Bega Timisoara. A fost un profesionist care a muncit enorm la selectie, iar împreuna cu Mihai Bolcu au facut un cuplu excelent in baschetul timisorean. Trebuie sa ne gandim de fapt si ce pret se plateste de fapt pentru atata munca si atata pasiune depuse pentru sport. Echipa lui Mircea Albu abia castigase meciul din semifinale, iar la iesirea din sala, s-a intamplat necazul. Il regretam cu totii. Ma aflu la Turneul Final Four al Euroligii, dar luni ajung in tara si voi pleca direct la Timisoara, unde voi participa la funeralii", a declarat presedintele FR Baschet, Carmen Tocala, pentru Mediafax.


Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket