Marian Cozma

DATA NASTERII: 08 Septembrie, 1982
DATA DECESULUI: 08 Februarie, 2009
LOCALITATE: Bucuresti
-> Email catre familie & prieteni
-> Adauga o amintire
-> Adauga o poza
-> Contacteaza detinatorul memorialului
-> Printeaza
MEMORIAL PERMANENT
CREAT DE
Elena Pascale, la 23 Aprilie, 2010
MEMORIAL PERMANENT
INFORMEAZA-TI PRIETENII
19829 vizualizari

Memorial etern Marian Cozma

 • INGERII AU NEVOIE DE INGERI,IAR TU ESTI ALATURI DE EI!!

  Floare oferita de Gina Neagu la 01 Februarie 2015
 • Dumnezeu sa-l odihneasca.Doresc familiei sa aiba parte de mangaiere,respect si sa fie mandri de ce a facut Marian,ce a lasat in urma lui.

  Lumanare aprinsa de Alexandra din Ploiesti la 08 Februarie 2013
 • DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE !

  Lumanare aprinsa de Ana din STREHAIA la 02 Aprilie 2012
 • Dumnezeu Sa'l Ierte ! :(

  Lumanare aprinsa de Bogdan Andronache din Bucuresti la 19 Februarie 2012
 • alina sufletele familiei tale de acolo sus dintre ingeri!

  Floare oferita de Andreia la 09 Iunie 2011


         In dimineata zilei de 8 februarie 2009, o veste pica ca un trasnet asupra tuturor romanilor. Pivotul echipei nationale de handbal si al echipei maghiare Veszprem, Marian Cozma, murea injunghiat intr-un club din Ungaria.

        Marian Cozma s-a nascut pe 8 septembrie 1982, la Bucuresti. Pasiunea sa pentru handbal a fost mostenita de la parinti, tatal sau fiind fost handbalist.

        Descris de colegi si prieteni ca fiind o persoana mereu cu zambetul pe buze si care incerca sa-i faca pe ceilalti sa se simta bine, Marian Cozma a fost foarte popular inca din perioada liceului (Electroaparataj).

        Cozma a debutat in sezonul 2002-2003 in echipa celor de la Handbal Club Dinamo si a participat alaturi de acestia in cupa EHF. Pe parcursul evolutiei la echipa bucuresteana a reusit sa castige campionatul Romaniei de handbal la finalul sezonului 2004-2005. In anult urmator s-a transferat in Ungaria, la KC Veszprem.

        Cu aceasta echipa a participat la Liga Campionilor a Federatiei Europene de Handbal, marcand 17 goluri. Urmatorul pas a fost castigarea titlului de campion al ungariei cu formatia sa. In acelasi an, dupa o victorie importanta in fata formatiei germane Rhein-Neckar Lowen, a reusit sa castige primul trofeu european din cariera: Cupa Cupelor EHF.

        A fost selctionat in anul 2009 de Aihan Omer pentru a face parte din echipa nationala a Romaniei de handbal. Cozma a jucat totusi foarte putin in turneul final al Campionatului Mondial de handbal din Croatia, el fiind titular doar in meciul cu Australia. Acest lucru i-a lasat sportivului un gust amar, Cozma declarand ca nu va mai evolua la echipa nationala cat timp antrenor va fi Aihan Omer.

        Cozma avea planuri mari legate de viitorul sau in handbal, visul sau fiind sa joace alaturi de francezul Nikola karabatic la echipa THV Kiel. Inainte de tragicul sau deces, handbalistul era in discutii cu echipe din Spania.

        Marian Cozma a fost un handbalist de valoare, foarte iubit atat in Romania cat si in Ungaria, dovada fiind faptul ca dupa moartea sa, in Veszprem, sculptorul maghiar Mihaly Gabor a realizat o statuie cu bustul handbalistului.

        Peste doua mii de oameni au indurat temperaturi extrem de scazute si ninsoarea pentru a-i aduce un ultim omagiu lui "Pasarila".


Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket