Leonard Herman

DATA NASTERII: 06 Martie, 1923
DATA DECESULUI: 14 August, 2010
LOCALITATE: Bucuresti
-> Email catre familie & prieteni
-> Adauga o amintire
-> Adauga o poza
-> Contacteaza detinatorul memorialului
-> Printeaza
MEMORIAL PERMANENT
CREAT DE
Elena Pascale, la 17 August, 2010
MEMORIAL PERMANENT
INFORMEAZA-TI PRIETENII
15569 vizualizari

Memorial etern Leonard Herman

  • Dumnezeu sa te odihneasca in pace ...

    Lumanare aprinsa de Andreea M din Iasi la 17 August 2010


Născut în 1923, în Pennsylvania (estul Statelor Unite ale Americii), din părinţi români, Herman Leonard şi-a obţinut diploma de fotograf la puţin timp după cel de-Al Doilea Război Mondial, după care şi-a deschis, în 1948, la New York, primul său studio de fotografie.

A început să frecventeze cluburi de jazz, cu care a încheiat acorduri în vederea realizării de fotografii ale unor staruri ale genului din epocă.

Pe parcursul carierei, nume mari ale muzicii jazz au trecut prin faţa obiectivului camerei sale foto, de la Charlie Parker la Dizzy Gillespie, Billie Holiday, Duke Ellington, Miles Davis, pe care i-a imortalizat în alb şi negru. A realizat, de asemenea, numeroase coperte de discuri.

În 1956, a fost ales de actorul Marlon Brando pentru a-l acompania în Extremul Orient, după care s-a instalat la Paris, unde a continuat să lucreze cu nume ale jazz-ului, trecând şi la fotografie de modă, călătorie şi lucrând şi în publicitate.

În 1980, fotograful a părăsit Parisul pentru Ibiza, unde a trăit şapte ani şi a pregătit publicarea primei sale cărţi. Prima sa expoziţie a fost organizată la Londra, în 1988, unde locuia pe atunci.  

La începutul anilor 1990, a decis să se instaleze la New Orleans, unde a reluat legătura cu scena jazz-ului.

În 2005, uraganul Katrina îi distruge locuinţa, dar şi studioul şi circa 8.000 de fotografii de arhivă. Din fericire, negativele erau conservate la Muzeul de artă din Ogden (SUA).

Fotograful a decis să se instaleze la Los Angeles, unde o bursă acordată de fundaţia Grammy i-a permis să digitalizeze şi să organizeze conservarea colecţiei sale de circa 60.000 de negative.

Herman Leonard a primit numeroase premii de-a lungul carierei sale şi a avut foarte multe expoziţii în muzee din SUA şi din lume , mai ales la Smithsonian Institution din Washington.


Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket