Laurentiu-Nicolae Chirita

DATA DECESULUI: 01 Noiembrie, 2010
LOCALITATE: Campia Turzii, Cluj
-> Email catre familie & prieteni
-> Adauga o amintire
-> Adauga o poza
-> Contacteaza detinatorul memorialului
-> Printeaza
MEMORIAL PERMANENT
CREAT DE
Chirita Claudia, la 02 Noiembrie, 2010
MEMORIAL PERMANENT
INFORMEAZA-TI PRIETENII
51582 vizualizari

Memorial etern Laurentiu-Nicolae Chirita

  • “ … “

    Lumanare aprinsa de Raluca Zomonita la 30 Septembrie 2023
  • Am avut un vis Chirule cu tine si Claudia. Pe voi nici moartea nu v-a putut separa. Odihna in pace!

    Floare oferita de Dana din Brisbane la 06 August 2019
  • “... anii trec, insa amintirile raman neatinse de uitare! Odihneste-te in pace “

    Lumanare aprinsa de Raluca Zomonita la 01 Noiembrie 2018
  • ...a mai trecut inca un an, iar dorul de tine doare nespus...Odihneste-te in pace, Kirule!

    Lumanare aprinsa de Raluca Zomonita din Bucuresti la 07 Decembrie 2014
  • ...

    Floare oferita de A la 25 August 2014


Laurenţiu-Nicolae Chiriţă  este unul dintre pilotii care si-au pierdut viata in tragedia de ieri, 1 noiembrie 2010, în apropiere de localitatea Călăraşi, de lângă baza aeriană de la Câmpia Turzii.

Căpitanul comandor Laurenţiu-Nicolae Chiriţă, în vârstă de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, avea la activ aproape 1.300 ore de zbor, din care 940 pe MiG-21. Acesta este considerat unul dintre cei mai buni piloţi militari români, el pilotând numeroase tipuri de avioane de vânătoare, precum Gripen-ul în Suedia, Eurofighter-ul în Italia. Pregătirea şi-a desăvârşit-o în Statele Unite ale Americii.

De asemenea, Chiriţă a fost unul dintre puţinii piloţi români care a realizat un zbor la nivel supersonic la bordul unei aeronave F16, din ultima generaţie. Cãpitanul comandor a condus misiunea Baltica 2007, de asigurare a spaţiului aerian al Ţărilor Baltice în ceea ce priveşte poliţia aeriană a zonei şi a participat la mai multe misiuni comune cu Air Force One. A absolvit cursurile Universităţii Aeriene USAF, Colegiul de Comanda şi Stat Major in 2006, unde a făcut şi masterul. Pentru activitatea sa profesională a fost decorat cu ordine şi medalii, din ţară şi străinatate (Medalia de apreciere din partea Fortelor Aeriene Lituaniene).

Comandorul era căsătorit şi avea un băiat de 7 ani.  

 

"Aşa s-a întâmplat şi la Tuzla, aşa s-a întâmplat şi acum la Câmpia Turzii. Îmi pare nespus de rău, nu am cuvinte să descriu prin ce trec, dar trebuie să înceteze o dată pentru totdeauna să moară oameni în care ţara asta, aşa săracă cum e ea, a investit enorm. Chiru  a participat la burse în tot felul de ţări puternice din lumea asta, Statele Unite sau Marea Britanie, fiind considerat un as al manşei", a declarat un pilot militar de la Câmpia Turzii.


Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket