Cornel Fugaru

DATA NASTERII: 02 Decembrie, 1940
DATA DECESULUI: 13 Iulie, 2011
LOCALITATE: Bucuresti
-> Email catre familie & prieteni
-> Adauga o amintire
-> Contacteaza detinatorul memorialului
-> Printeaza
MEMORIAL PERMANENT
CREAT DE
Burcescu Andreea, la 13 Iulie, 2011
MEMORIAL PERMANENT
INFORMEAZA-TI PRIETENII
31983 vizualizari

Memorial etern Cornel Fugaru

  • ,, Şi pulbere , ţărână din tine s-a alege, Căci asta e a lumii nestrămutată lege ; Nimicul te aduce, nimicul te reia, Nimic din tine-n urmă nu va mai rămânea” Dumnezeu să-l ierte

    Lumanare aprinsa de Cristian din Targu Neamt la 02 Decembrie 2013
  • Pe masura trecerii timpului , golul lasat de lipsa acestui dascal se simte mai mult ... ODIHNEASCA-SE IN PACE !

    Lumanare aprinsa de Iulian Selea din Pitesti la 02 Decembrie 2013
  • DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA !

    Floare oferita de Iulian Selea la 29 Decembrie 2012
  • lumina pentru un inger

    Lumanare aprinsa de Alexandra la 28 Decembrie 2012
  • Odihneasca-se in pace. Mare pierdere in muzica romaneasca.

    Lumanare aprinsa de Alexandra din Timisoara la 01 Septembrie 2012


Compozitorul Cornel Fugaru a murit, miercuri, 13 iulie, la ora 13.50, la Spitalul Clinic de Urgenţă Elias din Bucureşti, unde era internat din cauza unei boli cronice grave, potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare. Cornel Fugaru era internat de joia trecută la Spitalul Clinic de Urgenţă Elias din Bucureşti.

Cornel Fugaru s-a născut pe 2 decembrie 1940, la Bucureşti, şi este un cunoscut compozitor de muzică uşoară, cântăreţ şi instrumentist. Totodată, a fost liderul formaţiei rock româneşti Sincron, înfiinţată în 1964 şi destrămată în 1978. Formaţia a acompaniat cântăreţe celebre precum Anda Călugăreanu, Pompilia Stoian, Margareta Pâslaru, Corina Chiriac.

Fugaru a făcut numeroase turnee în străinătate, a făcut parte din jurii naţionale de concursuri de muzică uşoară, a susţinut numeroase concerte şi recitaluri la televiziune, a apărut ca interpret în filme - "Opt minute de vis" (1966), regia Mihai Constantinescu; "Opt exerciţii de 625 de linii" (1967), film TV; "Împuşcături pe portativ" (1967), regia Cezar Grigoriu - şi a scris şi muzică de film pentru pelicule precum "Brezaia", "Cici", Cei 4 M", "Oacă şi Boacă" etc.

A adaptat numeroase melodii populare româneşti, precum "Ducea rufele la râu", "Pe lângă plopii fără soţ", "Alunelul", "Jocul fetelor", "Sârba muntenească", "Hăulita de la Gorj".

Printre cele mai cunoscute piese compuse de el se numără "Dau viaţa mea pentru o iubire", "Nu sunt sclavul tău", "Eu nu mai sunt cel de ieri", Cornel Fugaru colaborând foarte mult cu soţia sa, Mirela Fugaru.

De-a lungul carierei a primit numeroase premii la festivaluri precum cel de la Sofia (1968), Poznan (1978), Mamaia (1983 şi 1986), Australia (1997 şi 1998), dar şi premii ale Uniunii Compozitorilor din România (1988, 1990, 1995) etc.

Artiştii români care l-au cunoscut pe Cornel Fugaru au primit cu mare regret vestea morţii sale.

Deși a fost o scurtă colaborare, în 1984, Corina Chiriac își amintește cu drag de compozitor. „A fost un muzician foarte bun, un băiat simpatic pe care regret că nu l-am cunoscut mai bine. Este trist că încă un muzician de valoare ne părăsește”, a spus artista.

Pentru Monica Anghel, vestea a fost un adevărat șoc, mai ales că artista a aflat în urma telefonului primit de la Evenimentul zilei că nașul său din prima căsătorie a decedat. „Este groaznic, mai ales că el a fost nașul meu la prima cununie. Era un om vesel, bun și plin de viață. Știam că este bolnav, dar speram să se întâmple ceva bine, să își revină. Pentru mine ca om și pentru cariera mea, influența lui a contat extrordinar. Mă găndesc la el și sper că ne vede de acolo unde este”, a spus, plângând, Monica Anghel.


Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket