Fashion Days
Pentru ca reclama sa dispara sponsorizeaza memorialul. Sponsorizeaza memorial »

Stela Furcovici

DATA NASTERII: 17 Ianuarie, 1954
DATA DECESULUI: 30 Noiembrie, 2000
LOCALITATE: Turda, Cluj
-> Email catre familie & prieteni
-> Adauga o amintire
-> Adauga o poza
-> Contacteaza detinatorul memorialului
-> Printeaza
MEMORIAL CREAT DE
Cristian Mihai Stefan, la 10 Iulie, 2010
MEMORIAL GRATUIT
(expirat la 19 August 2010)
Sponsorizeaza memorial »
INFORMEAZA-TI PRIETENII
35548 vizualizari

Impartaseste o amintire

Aceasta pagina este locul in care familia si prietenii pot depana amintiri despre Stela Furcovici. Impartaseste cu ceilalti momentele frumoase petrecute alaturi de Stela Furcovici si acorda-le posibilitatea sa le retraiasca.


Pentru a folosi aceasta functie va rugam sa va logati

Pentru ca reclama sa dispara sponsorizeaza memorialul.

Sponsorizeaza memorial »
Pentru a posta amintiri trebuie sa va logati

Îmi aduc aminte copil fiind stăteam in primele rânduri ale cinematografului Gloria si priveam vrăjită spre ecran.Rula filmul Iancu Jianu,cu tine si cu Adi Pintea.Va divinizam.Nu pot exprima in cuvinte ce emotii trăiam când apareati.La fel am simțit si atunci când am văzut Ecaterina Teodoroiu.Erai eroina copilăriei mele.Am avut un soc când am aflat ca te-ai dus la îngeri.Nu pot sa cred.Odihnește-te in pace blânda noastră "Ionica" si saluta-l pe "Iancu".Aveti grijă de voi.Iubire veșnică.


Postat de Stela Enescu din București , la data 06 Decembrie 2013
Comentarii (0)

“Între ea şi Pintea am găsit o corespondenţă psihologică. Era spiritul de revoltă împotriva existenţialismului, a ceea ce trăiam în acea cumplită epocă a anilor ’80. Amîndoi îşi manifestau dezacordul faţă de regim, în vreme ce majoritatea era obedientă şi se adapta. Ei erau inadaptabili. Dar, în realitate, nu s-au plăcut. Deşi se asemănau psihologic. Nici ea nu-l înghiţea pe Pintea, nici Pintea pe ea, cu toate că în film erau iubiţi”, povesteşte Dinu Cocea. Pentru rolul din “Ecaterina Teodoroiu” s-au luptat mai bine de 200 de actriţe. Multe dintre ele consacrate: Aimee Iacobescu, Irina Petrescu şi Violeta Andrei. “Dar m-am oprit la ea. Fără să o cunosc. O remarcasem într-o poză şi am chemat-o la probă. Semăna foarte bine, temperamental, cu Ecaterina Teodoroiu, despre care mă documentasem un an întreg. Stela Furcovici nu era actriţă, era «tinereancă». Eu am luat-o din tinereţe. La teatrul din Turda era figurantă…” A fost ca un argint viu. Nestatornică. Tonică. Explozivă. Un spirit de revoltă o frămînta mereu. De-asta a şi fost dată afară de la UNATC, unde era studentă la clasa actorului Dem Rădulescu. “Pentru că nu s-a dus la orele de armată. N-a vrut. Şi-atunci au dat-o afară din institut.” În urma rolurilor de film pe care le-a avut, Stela Furcovici reuşise să se facă remarcată de un impresar american, venit prin Europa în căutarea talentelor actoriceşti. “Ea trebuia să plece în America, pentru că au ales-o americanii tocmai pe ea din toţi actorii români. Asta după ce impresarul respectiv a avut un program intens de vizionare de filme româneşti timp de două săptămîni. În momentul în care a văzut-o a spus: «Asta e!». Dar ea nu era de găsit nici în Bucureşti, nici în Turda. Plecase la munte cu iubitul. Două săptămîni şi-a prelungit şederea în România americanul. Pentru ea. Se gîndea că poate nu e mulţumită de cei 10.000 de dolari oferiţi ca avans şi a spus că-i dă mai mulţi. Îi luase şi bilet de avion. Au căutat-o şi cu poliţia, dar tot n-au găsit-o…” Aşa s-a dus americanul de unde a venit, aşa s-au dus şi cei 10.000 de dolari, şi biletul de avion, şi şansa de a ajunge în ţara ţărilor. Stela a apărut în peisaj abia după o lună. Prea tîrziu…


Postat de Mihai Stefan din Ploiesti, la data 12 Iulie 2010
Comentarii (0)
    Termeni si conditii | Contact | FAQ

    Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket