Florian Pittis

DATA NASTERII: 04 Octombrie, 1943
DATA DECESULUI: 05 August, 2007
LOCALITATE: Bucuresti
-> Email catre familie & prieteni
-> Adauga o amintire
-> Adauga o poza
-> Contacteaza detinatorul memorialului
-> Printeaza
MEMORIAL CREAT DE
Elena Pascale, la 27 Aprilie, 2010
MEMORIAL SPONSORIZAT DE
Lucian Gheorghe
(memorial etern)
INFORMEAZA-TI PRIETENII
19202 vizualizari

Memorial etern Florian Pittis

 • imie dor de vocea lui florian :(

  Lumanare aprinsa de Dan Silviu din Bucuresti la 18 Noiembrie 2010
 • Lumina lina!

  Lumanare aprinsa de Laura la 07 August 2010
 • Vei fii mereu in inimile noastre si nimic, chiar si eternitatea, nu te poate sterge.Poate doar lipsa de cultura care se accentueaza pe zi ce trece...... O voce care , daca inchid ochii, imi rasuna in urechi cu acea tonalitate inconfundabila si innimitabila . Esti amintirea cea mai de pret si daca poti sa te odihnesti " fie si asa....."


  Mesaj postat de Vasilica Maria Magdalena din Deva la 05 August 2010
 • Te voi iubi mereu ,Motzule! Ne lispesti tot mai mult,oameni de valoare ,ca tine,devin din ce in ce mai rari!

  Floare oferita de Victor Iliescu din Bucuresti la 05 August 2010


   
       Florian (Motu) Pittis s-a nascut pe 4 octombrie 1943 la Bucuresti.

       A urmat cursurile Liceului "Gheorghe Lazar" din Capitala, la sectia real - matematica, iar in 1966 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica (IATC), la clasa lui Radu Beligan.

       Actor de teatru si de film, interpret de muzica folk, compozitor si producator de radio, Pittis a colaborat cu unii dintre cei mai reputati regizori romani - Liviu Ciulei, Andrei Serban sau Alexandru Tocilescu.

       In domeniul muzical, s-a facut cunoscut in celebrul trio cu Anda Calugareanu si Dan Tufaru, iar mai tarziu in Cenaclul Flacara. In anul 1992 a intemeiat, alaturi de Mircea Baniciu si Mircea Vintila, formatia Pasarea Colibri, la care a activat pana in 2001 si impreuna cu care a inregistrat cateva albume.

       A semnat cronica muzicala in diverse publicatii, iar dupa 1989 a fost directorul Canalului Tineret al Radiodifuziunii Romane, urmand ca apoi sa devina director al postului de radio Radio3net.ro, post ce emite exclusiv pe Internet.

       A adus o contributie notabila in popularizarea muzicii pop-rock, prin realizarea unor emisiuni radiofonice in cadrul seriei "Pittis Show". A jucat, pe scena Teatrului "Lucia Sturza Bulandra", in piese de mare succes, precum "Iulius Cezar", "Puricele in ureche", "A douasprezecea noapte", "Valentin si Valentina", "Lungul drum al zilei catre noapte", "Ancheta asupra unui tanar care n-a facut nimic", "Furtuna", "Cabala bigotilor", "Hamlet". A regizat spectacole precum "Cum se numeau cei patru Beatles", "Poezia muzicii tinere (Beatles 1962-1966), "Cantec despre mine insumi", "Cainele gradinarului", "Meditatiile Ritei", "Black and white".

       Din anul 1998 a fost director al postului Radio 3 Romania Tineret.


Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket