Dan Spataru

DATA NASTERII: 02 Octombrie, 1939
DATA DECESULUI: 08 Septembrie, 2004
LOCALITATE: Bucuresti
-> Email catre familie & prieteni
-> Adauga o amintire
-> Adauga o poza
-> Contacteaza detinatorul memorialului
-> Printeaza
MEMORIAL PERMANENT
CREAT DE
Elena Pascale, la 26 Aprilie, 2010
MEMORIAL PERMANENT
INFORMEAZA-TI PRIETENII
22847 vizualizari

Memorial etern Dan Spataru

 • Dzeu. sa-l odihneasca in pace ! Nu te vom uita

  Lumanare aprinsa de Viorica la 02 Octombrie 2015
 • Dumnezeu sa il odihneasca in Pace !

  Lumanare aprinsa de Gigi Mache din Brasov la 02 Octombrie 2015
 • Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

  Lumanare aprinsa de Meryen din Brasov la 15 Octombrie 2014
 • Dumnezeu sa odihneasca in pace!

  Lumanare aprinsa de Gigi Mache din BRASOV la 10 Septembrie 2013
 • Dumnezeu sa te odihneasca in pace!

  Lumanare aprinsa de Marilena din Bucuresti la 08 Septembrie 2013


      

       Dan Spataru, cunoscut interpret de muzica romaneasca, s-a nascut pe 2 octombrie 1939, intr-o familie de invatatori. O mare parte din copilarie si-a petrecut la Aliman, judetul Constanta, pana la varsta de 12 ani cand mama sa a decedat. In perioada urmatoare, s-a mutat impreuna cu sora sa mai mare Puica (Maria Nicola) la o matusa in Medgidia pentru a indeplini visul mamei sale, acela de a face carte.
       Primele sale pasiuni au fost caii si fotbalul, incepandu-si cariera in fotbal in perioada liceului, pe post de mijlocas. A jucat la echipere "Progresul" si ulterior la "Stiinta Bucuresti".
       Desi a urmat "Facultatea de educatie fizica si sport" Dan Spataru a parasit lumea fotbalului datorita unei probleme medicale-hernia de disc.Dupa aceasta dezamagire, Dan s-a dedicat scolii si muzicii.

       Inca student, a inceput sa cante la "casa Studentilor" in 1962. Pasiunea pentru muzica a fost mostenita tot din familie, tatal sau cantand la vioara. Primele melodii pe care le-a interpretat au fost in limba italiana, dar datorita intalnirii cu Camelia Dascalescu, a inceput sa cante melodii ale acesteia. Succesul sau a venit odata cu o alta intalnire, aceea cu Temistocle Popa,caruia ii datoareaza atat primul sau succes cu melodia "Maicuta mea" cat si aproape toate slagarele pe care le-a lansat.

       In 1972 o cunoaste pe viitoarea sa sotie,Sida, cu care are si un copil, Dana. In afara vietii de scena, Dan Spataru a fost, potrivit declaratiilor sotiei sale, un familist convins si un tata ireprosabil.      

       Succesul sau a depasit granitele nationale si a intrat in cartea recordurilor datorita unui recital sustinut in Cuba cand a fost aplaudat timp de 16 minute si 19 secunde. Multe dintre melodiile sale au ramas celbre peste ani de la lansarea lor si sunt inca interpretate de artisiti autohtoni. "Tarancuta tarancuta", "Nici o lacrima", "Nu m-am gandit la despartire", "Nu-ti sade bine cand plangi" si multe altele sunt melodii care au avut un mare succes la public, iar altele precum "Drumurile noastre" si "In randul patru" sunt melodii cunoscute si de noua generatie.

       Dan Spataru a ramas celebru atat pentru muzica sa cat si pentru modul de interpretare, timbrul sau vocal fiind inconfundabil, iar moartea acestui mare artist roman pe 8 septembrie 2004 datorita unui atac de cord a fost plansa de peste 1000 de rude, prieteni si fani in ziua inmormantarii.


Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket